TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, August 17, 2013

BEOGRADSKI DISTRIBUTER SOUL FOOD UČESNIK SOFA RADIONICE

Škola filmskih agenata (School of Film Agents - SOFA) je radionica koja ima za cilj da podrži realizaciju inovativnih projekata mladih filmskih profesionalaca iz Srednje i Istočne Evrope, republika sa područja Kavkaza i iz Nemačke.

Inicijator projekta SOFA je Nikolaj Nikitin, programski savetnik za Istočnu Evropu na Berlinskom filmskom festivalu (i selektor Glavnog takmičarskog programa Festivala evropskog filma Palić), a ova renomirana škola ima podršku direktora Berlinalea - Dietera Kosslicka.

Za učesnike će dvonedeljna intenzivna radionica, koja će se od 19. do 30. avgusta održati u poljskom gradu Vroclav, biti fokusirana na razvoj njihovih projekata: od ideje o filmskom muzeju u Kijevu i putujućeg festivala na nemačko-poljskoj granici, preko nezavisnog umetničkog bioskopa u Tbilisiju do veoma zanimljivog projekta Festival Box Office - interaktivne platforme koja prukuplja različite podatke o projekcijama filmova na festivalima, koju će predstaviti Sonja Topalović iz beogradske distributerske kuće Soul Food. Svih 10 projekata na kojima će raditi učesnici imaju potencijal za jačanje filmske kulture i filmske industrije u njihovim zemljama.

U radionici će učestvovati: Melinda Boros (distributer, Cluj-Napoca), Gábor Böszörményi (distributer, Budimpešta), Ketie Danelia (menadžer u Ablabuda Film LLC, Tbilisi), Leana Jalukse (dramaturg i project manager, Talin), Ivan Kozlenko (direktor filmske arhive u Nacionalnom centru Aleksandar Dovženko, Kijev), Eva Krizková i Eva Pavlovicová (osnivači filmskog magazina Kinecko kao i Filmtropa distributerske kuće, Bratislava), Jan Naszewski (generalni direktor u New Europe Film Sales, Varšava), Johannes Rexin (producent, Heimafilm, Cologne), Mira Staleva (zamenik direktora Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, Sofija) i Sonja Topalović (festival i marketing menadžer u distributerskoj kući Soul Food, Beograd).

Više ovde: http://www.popboks.com/article/30033

No comments:

Post a Comment