TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, August 28, 2013

PODRŠKA I UKRAJINSKOG I POLJSKOG FONDA ZA BODLJIKAVO PRASE SRĐANA DRAGOJEVIĆA

Stealth Media World Sales se uključio u prodaju filma Bodljikavo prase Srdjana Dragojevića, u produkciji F & ME i Delirium films.

Stealth Media će razgovarati o projektu sa kupcima u Torontu i na American Film Marketu.

Adaptacija čuvenog romana Džulijana Barnsa iz 1992. će se snimati u Ukrajini, Bugarskoj i Makedoniji u februaru 2014, dok će post-produkciju i komponovanje muzike biti urađeni u Poljskoj.

Pored Stealth Media, dodatna finansijska sredstva su stigla iz Poljskog filmskog instituta, preko kompanije Zair u vlasništvu Andžeja Jakimovskog, kao i od ukrajinske Državne filmske agencije, zahvaljujući kući Ukr Kino Olge Žurženko.

U glavnim ulogama su Karl Markovics i Rade Šerbedžija, a nemačka glumica Franciska Petri se takodje nedavno pridružila ekipi.

Ovu adaptacija ključnog romana Džulijana Barnsa snimaće se na engleskom jeziku.

Radnja filma Bodljikavo prase je smeštena u izmišljenu postkomunističku zemlju, i vrti se oko sudjenja bivšem komunističkom vodji koji ima iznenadjujuće jaku odbranu.

Dragojević je adaptirao roman, dok su producenti, uz Dragojevića, Biljana Prvanović za Delirium i Majk Dauni i Sem Tejlor za Film and Music Entertainment.

Koproducenti filma su Departures Film iz Nemačke uz podršku MDM-a; Camera Ltd iz Bugarske uz podršku Državnog fonda Bugarske; Drugi plan iz Hrvatske uz podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra; Sektor film iz Makedonije; Elefant Films iz Rumunije; kao i Premier tax fund iz Velike Britanije.

No comments:

Post a Comment