TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, August 15, 2013

PODRŠKA GRADSKE UPRAVE TREBINJA KUSTURIČINOM FILMU


Gradska uprava Trebinja u četvrtak je izrazila negodovanje povodom stava Predsedništva BiH, koje je suspendovalo odluku svog Ministarstva odbrane da se Emiru Kusturici da oprema i naoružanje sa pripadajućim vojnicima za potrebe snimanja filma "Na mliječnom putu".
 
- Ceneći značaj pomenutog filma i indirektnu promociju našeg grada i njegovih potencijala, dajemo svesrdnu podršku reditelju Kusturici i kompletnoj filmskoj ekipi u želji da istraju u svojim planovima i uspešno okončaju filski projekat. U cilju njegove uspešne realizacije, Trebinje daje na korišćenje sve svoje materijalne i druge resurse - stoji u saopštenju koje je potpisao Slavko Vučurević, prvi čovek grada na Trebišnjici.
Proslavljeni režiser je, da podsetimo, naglasio da ima sve potrebne papire u vezi sa snimanjem filma "Na mliječnom putu", te da su navodi da mu je zabranjeno korišćenje opreme i naoružanja Oružanih snaga BiH, obične, kako reče, "čaršijske priče" iz Sarajeva.
- Moji roditelji su bili činovnici, tako da sam naučio da je za sve potrebno ispuniti procedure, što sam i uradio - izjavio je Emir Kusturica.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:449257-Podrska-Kusturicinom-filmu

No comments:

Post a Comment