TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, August 8, 2013

MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO PRIKAZAN NA NAJGLEDANIJOJ KINESKOJ TELEVIZIJI

Večeras predstavljam svima nama ovo filmsko ostvarenje, jedan srpski film koji govori o snovima i o fudbalu Ovim rečima voditelj najgledanije kineske televizijska mreže CCTV najavio je emitovanje filma „Montevideo bog te video“ i polučasovnu emisiju posvećenu rediteljskom prvencu Dragana Bjelogrlića. Milionskom auditorijumu predstavljena je država Srbija i njena sportska i filmska tradicija.

 „Ukus snova“, kako glasi kineski prevod naziva filma „Montevideo, bog te video“, u produkciji „Intermedia netvorka“ premijerno je prikazan u subotu uveče, a reprizno dan kasnije u okviru selekcije „Najbolji filmovi“ i našao se među samo 52 strana filma koja kineska televizija godišnje odobrava.
 
Voditelj Ma Ding izašao je pred gledaoce u velikom studiju sa scenografijom koja podseća na dodelu Oskara.

Na velikom video-zidu sve vreme je bio prikazivan kolaž koji su kineski televizijski eksperti uradili specijalno za tu priliku: montirani materijal o samom filmu, o Srbiji, o njenoj istoriji, ali i sadašnjosti, o najpoznatijim srpskim sportistima. Govorilo se o našim fudbalerima, o Tirketu i njegovoj ekipi iz filma. Prikazana je mapa Srbije s nazivima gradova na kineskom, intonirana je himna Srbije titlovana na kineski, kao i pesma „Tamo daleko“.

Više ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/397954/Vidi-Srbija-bog-te-video-Kako-su-Kinezi-videli-Montevideo-i-nasu-zemlju

No comments:

Post a Comment