TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, August 9, 2013

BOJANA MALJEVIĆ O FENOMENU OTVORENIH VRATA I SVOJIM NOVIJIM ULOGAMA

U razgovoru za Novosti u funkciji producenta i glumice, najavljuje još uzbudljiviju novu sezonu hit serije.

DOK gledaoci RTS svako jutro s nestrpljenjem čekaju 09.05 da počne repriza legendarnih "Otvorenih vrata" (1994), Bojana Maljević, producentkinja i jedna od glavnih glumica čuvene porodice Anđelić-Jakovljević savesno, sa već uigranom ekipom filmadžija, radi na novim epizodama istoimene serije koja nam je proletos ponovo, posle 20 godina otvorila vrata, na Prvoj TV. Od jeseni stiže novih, još uzbudljivijih 10 epizoda.

Da li ste zadovoljni gledanošću i komentarima publike prve sezone novih "Otvorenih vrata"?

- "Otvorena vrata" bila su najgledanija domaća serija i najgledaniji program u svom terminu prikazivanja. Rezultati su izuzetno dobri, iako je emitovanje krenulo na proleće, kada je zbog lepog vremena gledanost manja. Zato, od jeseni očekujemo još bolje rezultate.

Jeste li sa ovih prvih šest epizoda tek otvorili vrata?

- Emitovano je prvih šest nastavaka 1. ciklusa, a još 10 će ići od jeseni. Da, vrata su se tek otvorila. Takođe, od oktobra ulazimo u snimanje 2. sezone i svi smo već u velikim pripremama. Poznato je da naši junaci imaju svoj svet, u koji povremeno "upadaju" neki fenomeni današnjeg vremena. Biće tu svega i svačega, mnogo gostiju, između ostalih i gošća.

RTS sada reprizira stari serijal "Otvorenih vrata" (iz devedesetih), koji je i danas aktuelan i zanimljiv publici. Da li strahujete da će repriza starih epizoda "progutati" nove?

- Naprotiv. Repriza starih "Vrata" samo je dobra priprema za ono novo što će gledaoci videti od jeseni. A to što je stara serija i danas aktuelna publici razlog je, između ostalog, što smo se ponovo okupili.

Sjajna ekipa glumaca je već dovoljna da serija privuče publiku. Ali koliko ste zadovoljni scenarijom i režijom? Osećate li nedostatak Biljane Srbljanović i Miloša Radovića?

- Zadovoljni smo celokupnom glumačkom i autorskom ekipom. Mislim da smo zajedno napravili pravi mali podvig. Ne zaboravite da se nikada u istoriji televizije nije dogodilo da se okupi ista glumačka i većinom cela stara autorska ekipa. Sada na scenarijima radi i nekolicina sasvim mladih pisaca i moram vam reći da su izuzetni. Naša vrata otvorena su i starim i novim autorima, tako je bilo i 1994.

Razgovor u celini možete pročitati ovde: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:448149-Bojana-Maljevic-Otvorili-smo-vrata-i-regionu

No comments:

Post a Comment