TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, August 4, 2013

MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO NA PROGRAMU KINESKE DRŽAVNE TELEVIZIJE

Još jedno priznanje za film Montevideo, Bog te video. Uvršćen u selekciju Najbolji filmovi sveta, danas je, u udarnom terminu, na programu kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi.

Režiser Dragan Bjelogrlić kaže da je ovaj događaj neverovatan jer veliki holivudski producenti poslednjih godina ulažu ogromne napore da uđu na kinesko tržište i veoma im je teško pošto Kina ima kvote za holivudske filmove.

„Film je prošle godine osvojio Gran pri na festivalu u Pekingu. Posle toga je prikazan na nekoliko festivala u Kini i bio je jako popularan u nekim studentskim i intelektualnim krugovima“, objašnjava Bjelogrlić.

Selekcija „Najbolji filmovi“ prikazuje se od 1998. godine i ima zadatak da gledaocima predstavi najbolja strana ostvarenja.

Kineska televizija godišnje odobri samo 52 filma iz sveta.

"Prema njihovim procenama film bi trebalo da vidi između 300 i 400 miliona ljudi. Ako se to stvarno desi i Montevideo, Bog te video im se dopadne moglo bi da se desi da nastavak uđe u kineske bioskope“, kaže Bjelogrlić

Više ovde:  http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1371810/%E2%80%9EMontevideo%2C+Bog+te+video%E2%80%9C+stopama+%E2%80%9EValtera%E2%80%9C.html

No comments:

Post a Comment