TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, July 7, 2013

RETROSPEKTIVE MIHALKOVA I KUSTURICE KAO ZAGREVANJE ZA FEF PALIĆ 2013

U bioskopu "Eurosinema" otvorenog univerziteta Subotica u ponedeljak počinje omaž program posvećen ovogodišnjim dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka", rediteljima Nikiti Mihalkovu i Emiru Kusturici. Oba laureata prisustvovaće Festivalu evropskog filma Palić, a nagrada će im biti uručena na otvaranju manifestacije 13. jula na Letnjoj pozornici.

U okviru omaža do 12. jula biće prikazani filmovi "Nekoliko dana iz života Oblomova", "Mehanički pijanino", "Varljivo sunce 1", "Varljivo sunce 2", "Sibirski berberin" Nikite Mihalkova, a na programu su i Kusturičina ostvarenja "Sećaš li se Doli Bel", "Otac na službenom putu", "Dom za vešanje", "Podzemlje", "Crna mačka, beli mačor". Mihalkov neće biti u mogućnosti da se dugo zadrži na Paliću pošto snima film, ali će biti organizovana specijalna konferencija za novinare u subotu, 13. jula, od 19 časova.

Dvadeseto izdanje Festivala evropskog filma Palić, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regionu, održaće se od 13. do 19. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici.

Opširnije ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:442888-Palic-Omaz-velikanima

No comments:

Post a Comment