TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, July 7, 2013

10 FILMOVA U KONKURENCIJI 48. FILMSKIH SUSRETA U NIŠU

Ovogodišnji 48. po redu Festival glumačkih ostvarenja -Filmski susreti, biće održan od 26. do 31. avgusta, i to je ono što je za sada sasvim izvesno. O svim ostalim detaljima jednog od kulturnih brendova grada na Nišavi znaće se početkom ove nedelje.

Kako sada stvari stoje, na Letnjoj pozornici u tvrđavi biće prikazano najverovatnije deset filmova, a niška publika će, takođe, imati priliku da vidi i još dva ili tri filmska ostvarenja van konkurencije - kaže direktorka Niškog kulturnog centra (NKC) Bojana Simović, uz napomenu da je za ponedeljak zakazana konstitutivna sednica Saveta festivala.

Između ostalog, dodaje Simovićeva, biće izabran predsednik festivala, kao i umetnički direktor, pošto je glumcu Draganu Vujiću, koji je na toj dužnosti bio prethodne dve godine, istekao mandat. Inače, Vujićevog naslednika Savet festivala će izabrati na predlog Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Ono što posebno zabrinjava organizatore (NKC) Filmskih susreta je to kako će uspeti da zatvore finansijsku konstrukciju ove manifestacije. Od Ministarstva kulture dobijena je samo polovina od traženih milion dinara, dok je u gradskom budžetu za ovu namenu izdvojeno 18 miliona dinara, ali je deo novca morao da ode za pokrivanje troškova od prošle godine.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:442889-Nis-U-konkurenciji-10-filmova

No comments:

Post a Comment