TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, July 1, 2013

PALIĆKI FESTIVAL JOŠ UVEK BEZ OBEĆANE NOVČANE POMOĆI DRŽAVE

Jubilarni 20. Festival evropskog filma Palić biće održan, kako je i planirano, od 13. do 19. jula na Paliću i u Subotici, ali budžet te ugledne manifestacije još nije preciziran- izjavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu direktor festivala Radoslav Zelenović.

- Festivala će biti, oko toga nismo ni imali nedoumice, jedino je pitanje gabarita, odnosno šta možemo da uradimo sa datim sredstvima, a da se na programu ne oseti da je para znatno manje- rekao je on i precizirao da je budžet sa 400.000 evra u 2008. godini spao na 170.000 evra u ovom trenutku.

Izvršni producent festivala, Blažo Perović izjavio je da je ministar kulture Bratislav Petković obećao još pet miliona dinara.

- Sredstva od Grada Subotice i Pokrajine su evidentna, a što se tiče Ministarstva kulture, na konkursu čiji su rezultati tek nedavno objavljen, dodeljeno nam je svega 1, 3 miliona dinara. Dobili smo usmenu informaciju da će ministar odobriti još pet miliona, ali nemamo potpisan sporazum - rekao je on.

Pored toga, kako je objasnio, i kada se potpiše sporazum neizvesno je kada će sredstva leći na račun, posebno s obzirom na rebalans budžeta i embargo na isplate od strane ministra finansija.

- Voleo bih da vidim kako bi ljudi iz Ministarstva kulture organizovali jednu ozbiljnu manifestaciju u uslovima koje oni nama kreiraju- rekao je on i podsetio da je Otvoreni univerzitet organizator i Međunarodnog pozorišnog festivala za decu, koji je održan još u maju, a za koji postoji dug od četiri miliona dinara.

Opširnije ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/391107/Pare-za-Palicki-festival-obecane-ali-ugovora-jos-uvek-nema

No comments:

Post a Comment