TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, July 20, 2013

MIRJANA KARANOVIĆ I DEJAN KARAKLAJIĆ O OMNIBUSU DECA

Bilo je 32 stepena u hladu juče, a padala je i lažna kiša, na tri kvadratna metra. U kadru Mirjana Karanović, Nenad Okanović i mala Una Živković. Snimala se prva klapa filmskog omnibusa „Deca“.

- Ovo je jedna od osam priča, priča „Katarina“. Tema filma su dečja prava. Ideja je da podsetimo ljude u ovom gradu, na svetu, da deca imaju prava koja zaboravljamo. Ove priče su životne, koje je scenarista Milica Piletić srela u svom životu. Priča „Katarina“ je o devojčici koja čeka autobus i ne ulazi u njega jer je u invalidskim kolicima i treba joj pomoć. Svi je ignorišu osim jedne žene, odnosno lika koji tumači Mirjana Karanović - kaže Karaklajić i dodaje da cela ekipa filma radi besplatno.

Mirjana Karanović je navela da je njen lik obična žena koja biva upletena u čitavu scenu jer je jedina koja je prišla da pomogne.

 - Ja igram tu prodavačicu na imrovizovanoj tezgi. Prodajem voće i povrće. Obična žena, neko od koga se ne očekuje da bude nekakav borac za bilo čija prava. Pogled na to dete koje tamo sedi samo bespomoćno... Ona ne može da izdrži da ne priđe i ne pokuša nešto da učini. Ne znam koliko će ovaj film promeniti, ali ja verujem da sve što je u vezi sa umetnošću ostavi traga - priča Mirjana Karanović.

Više ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/394490/Mirjana-Karanovic-i-Srdjan-Miletic-o-filmu-Deca-Za-ovaj-film-ne-zelimo-honorare

No comments:

Post a Comment