TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, July 20, 2013

KRENULO SNIMANJE OMNIBUSA DECA

U Beogradu je pala poslednja klapa prvog od osam filmova omnibusa pod radnim nazivom „Deca” produkcijske kuće „Cinnamon” i „Absinghe Cinnamon” i „Absinthe”. Reč je o omnibusu koji okuplja ovdašnje značajne i već afirmisane filmske stvaraoce.

Prva klapa pala je u sredu, 17. jula, na snimanju filma „Katarina” Dejana Karaklajića, u kome igraju Mirjana Karanović, Nenad Okanović, Srđan Miletić i Lana Karaklajić, dok naslovnu ulogu tumači jedanaestogodišnja Una Živković iz Beograda. Scenografkinja je Mila Jovanović, a kostimografkinja Katarina Radović. Scenografiju i kostim ovog omnibusa potpisuju postdiplomci FPU profesorke Jasne Dragović i profesorke Zore Mojsilović, koje su i supervizori. U naredna tri meseca biće snimljeno i preostalih sedam filmova.

Za izradu scenarija, kojem je prethodilo višemesečno istraživanje i rad na terenu, angažovana je scenaristkinja Milica Piletić. Pored Dejana Karaklajića, reditelji u ovom omnibusu su Miloš Petričić, Igor Stoimenov, Ivica Vidanović, Miloš Đukelić, Mladen Đorđević, Vladimir Petrović i Darko Lungulov.

Izvor:  http://www.politika.rs/rubrike/kultura-i-zabava/Snima-se-omnibus-Deca.lt.html

No comments:

Post a Comment