TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, July 31, 2013

I MARIJA KARAN I HRISTINA POPOVIĆ U FILMU O NIKOLI TESLI

Marija Karan se pridružila glumačkoj ekipi koja snima novi film o Nikoli Tesli. U filmu "Tesla", Marija će raditi sa Brankom Tomovićem, Mirjanom Karanović i Hristinom Popović u filmu o slavnom naučniku.

,,Jedva čekam da počnem da snimam film o našem najistaknutjem naučniku’’, izjavila je Marija, koja će svoje scene snimati u Srbiji, sa dijalozima na srpskom jeziku.
 
,,Majkl Enton je napisao scenario koji je autentičan i iskren. Dopada mi se što je imao potrebu da razume važnost Teslinog porekla, kao imigranta u Americi koji je uprkos svim problemima ostao svoj i tvrdoglavo uporan. Ovo nije tipičan američki film.’’ , rekla je glumica.
 
Marija u filmu koji producira kompanija Silvermask Films igra Braku, lik zasnovan na nekoliko žena koje su postajale u stvarnom životu.

Iako je lik Brake izmišljen, Majkl Enton objašnjava sledeće:
,,Braka je jedan od samo nekoliko izmišljenih likova koje sam uvrstio u film jer predstavlja sve one žene koje je Tesla tokom celog svog života odbijao zbog svoje nepokolebljive posvećenosti nauci. Ubacio sam je u film u periodu u Nikolinom životu kada je bio najranjiviji: u dve nedelje koje je proveo u Gospiću nakon majčine smrti. Odnos je slučajan i ni Braka ni Tesla ne insistiraju na njemu. Njegov dalji razvoj biva naglo prekinut, što odslikava samu Teslinu prirodu.’’

Opširnije ovde:  http://www.blic.rs/Zabava/396450/Marija-Karan-u-filmu-o-Nikoli-Tesli

No comments:

Post a Comment