TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, July 3, 2013

DRAGOJEVIĆ NA ČELU ŽIRIJA OVOGODIŠNJEG IZDANJA FEF PALIĆ

Predsednik petočlanog Žirija jubilarnog 20. Festivala evropskog filma na Paliću ove godine će biti poznati srpski režiser Srdjan Dragojević.

Kako najavljuju organizatori, pored njega u žiriju će biti još i producent iz Velike Britanije Ešli Horner, turska glumica Nurgul Ješilčaj, član saveta CICAE iz Češke Marketa Hodouskova, i kritičarka iz Francuske Pamela Pianeca.

Žiri kritike u okviru programa "Paralele i sudari" činiće Karmen Grej iz Velike Britanije, Irena Bilić iz Francuske i Kristina Đuković iz Srbije.

U 11 programskih celina jubilarnog festivala biti prikazan 91 film, što je
više u odnosu na prethodne godine.

Festival će otvoriti film "Kongres" Arija Folmana koji po rečima organizatora predstavlja "čudan spoj animacije i igranog filma i za koji se slobodno može reći da predstavlja vizuelni spektakl".

Jedan od zanimljivijih filmova u okviru programa "Paralele i sudari" biće "Hoću i ja", poslednje ostvarenje nedavno preminulog Alekseja Balabanova, u kojem ruski reditelj najavljuje svoju smrt.

 Domaća premijera u okviru ovog programa biće "Odumiranje" Miloša Pušića, ostvarenje koje je napravljeno u srpsko-švajcarskoj koprodukcijI.

Izvor: Tanjug

No comments:

Post a Comment