TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, July 1, 2013

DANILO BEĆKOVIĆ PRIVODI KRAJU SNIMANJE SVOG DEBITANTSKOG FILMA MALI BUDO


U Vladičinom Hanu snimljene su neke od poslednjih scena filma „Mali Budo“, u režiji Danila Bećkovića, i po scenariju koji su napisali Bećković i Dimitrije Vojnov. Ovu komediju, koja se bavi uvek aktuelnom temom odnosa grada i pridošlica, u bioskopima možemo očekivati na jesen.

Glavni junak Budo je sin podgoričkog hirurga Draga koji prilikom operacije pravi veliku grešku i ubija sina jedinca gradskog moćnika. Da bi zaštitio svoje dete, Drago ga šalje u Srbiju kod prijatelja iz studentskih dana. Budo ovo shvata kao sjajnu priliku da se upozna sa noćnim životom gradova koji nikad ne spavaju.

- U susretu sa metropolom ovaj mladi Podgoričanin menja svoje viđenje velikog grada. Beograd je u filmu, kao i u životu, veliko „sabiralište“ za ceo ovaj region, grad sastavljen od došljaka. njima duguje svoj status metropole, otvorene za sve one koji žele da u nju dođu - kaže za „Novosti“ reditelj i scenarista Danilo Bećković.

Kada je u oktobru prošle godine počelo snimanje „Malog Bude“ planirano je da to bude 35-minutna priča, deo omnibusa u koprodukciji sa drugim zemljama. Od toga se u međuvremenu odustalo.

- Omnibus od tri priče je bio početna ideja, ali kada je počelo snimanje, predomislili smo se. Bili smo veoma srećni zbog materijala koji imamo da smo rešili da „Mali Budo“ preraste u celovečernji igrani film - objašnjava Bećković.

Naslovnu ulogu igra Petar Strugar, a ostatak ekipe čine poznati glumci Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Hristina Popović, Aleksandra Janković...

- Sergej igra Podgoričanina koji već dugo živi u Beogradu. On će biti Budov vodič kroz grad, jer, na neki način, u njemu prepoznaje sebe u prvim danima dolaska u metropolu. Zanimljivo je da svi glumci, osim Hristine Popović i Aleksandre Janković igraju Crnogorce, i odlični su u tim ulogama. Publika će, verujem, biti iznenađena - poručuje naš sagovornik.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:441616-Kraj-snimanja-komedije-Mali-Budo


No comments:

Post a Comment