TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, July 6, 2013

BRANKO TOMOVIĆ O SVOJOJ ULOZI NIKOLE TESLE U FILMU THE MAD SCIENTIST

Srpski glumac Branko Tomović, koji je rođen u Nemačkoj a živi u Londonu, igraće glavnu ulogu u filmu „The Mad Scientist“ (Ludi naučnik), o životu Nikole Tesle. Film će se snimati na jesen, u Srbiji i Americi.

Tomović je ulogu u filmu Majkla Entona dobio na kastingu, na kojem je odigrao nekoliko scena koje predstavljaju Teslu u različitim životnim periodima, uključujući i kasnu starost.

- Reditelj je za ulogu Nikole Tesle želeo da angažuje srpskog glumca kako bi bio što uverljiviji. Takođe, time je dodatno naglasio kontrast u odnosu na američke likove kao što su Tomas Edison i Džordž Vestinghaus. Tesla je srpska istorijska ikona i ovo za mene predstavlja ulogu iz snova, koja nosi veliku čast, ali i odgovornost - kaže za „Blic“ Branko Tomović.

O čemu govori film „The Mad Scientist“?
- Reč je o ekranizovanoj biografiji Nikole Tesle, koja uključuje njegov dolazak u Njujork 1884, nadmetanje sa Edisonom, prijateljstvo s Markom Tvenom i, naravno, njegove izume. Publika će moći da oseti Teslinu strast prema poslu, njegovu ekscentričnost i ogromne ambicije. Scenario je napisan tako da velikog naučnika predstavlja u najboljem svetlu.

Da li se radujete dolasku u Srbiju i kako ste ovde prihvaćeni?
Naravno da se radujem! Trudim se da dođem svake godine, ali zbog obaveza nikad ne ostajem dugo, tako da će mi ovo snimanje biti savršen izgovor da se zadržim. Nažalost, ljudi u Srbiji me često osuđuju jer sam rođen u Nemačkoj. Nazivaju me Nemcem i teško me prihvataju, ali moji otac i majka su Srbi i ja tečno govorim srpski. Zovem se Branko Tomović - kako bih mogao da budem bilo šta drugo? Amerikanci, Nemci i Englezi me znaju kao srpskog glumca i uvek se trudim da budem dobar ambasador naše zemlje. Voleo bih da me nekad podrže i naši ljudi, a ne samo stranci.

Intervju u celini možete pročitati ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/391823/Branko-Tomovic-glumice-lik-Nikole-Tesle-Voleo-bih-da-me-postuju-i-moji-Srbi

No comments:

Post a Comment