TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, June 17, 2013

SEDAM I PO MIROSLAVA MOMČILOVIĆA NA RTS1 VEČERAS OD 21

U sedam priča "iz kraja", koje povezuje lajtmotiv sedam smrtnih grehova, na komičan način tretira se svakodnevica Novobeograđana opsednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima.

Gordost, očajanje u lenjosti, zavist, gnev, srebroljublje, razvrat i neumerenost u jelu i piću - to jesu biblijski gresi, ali u savremeno doba postaju skoro apsurdni u kontekstu mnogo gorih i većih civilizacijskih problema.

SREBROLjUBLjE: Keboja (Branislav Trifunović) i Radule (Nikola Vujović) su dangube koje žele da kod fudbalskog asa Maradone izazovu sažaljenje, šaljući mu patetična pisma i video-kasete, ne bi li se domogli hleba bez motike, no pohlepa ih odvodi u ludilo.

OČAJANjE U LENjOSTI: Simke (Nikola Đuričko) i Konda (Boris Milivojević) su prefinjeni lopovi, koje mrzi čak i da se popnu do vrha solitera, da bi obili bogataški stan.

GNEV: Tadija (Miloš Timotijević) je bilder na steroidima, koji želi da se osveti za poniženje koje je doživeo kao neugledni klinac.

RAZVRAT: Obrad (Branko Vidaković) i Radoje (Boris Komnenić), političar i inspektor koji se upoznaju putem interneta, dele istu voajersku strast - vole da gledaju devojčice, ali nikada ne prelaze granicu pedofilije.

GORDOST: Srđan (Gordan Kičić) i Zorica (Ljubinka Klarić) su bračni par, koji pred milionskim auditorijumom kviza iznosi svoj prljav veš, zbog čega gube mogućnost da osvoje milion dinara.

NEUMERENOST U JELU I PIĆU: Adam (Nenad Jezdić) i Verica (Nataša Marković) rado dolaze na koktele i otvaranje izložbi, samo da bi se dobro najeli i napili, sve dok ne pojedu i izložbeni eksponat - pihtije od ljudskog sala.

ZAVIST: Musa (Miša Samolov) i Banjac (Srđan Miletić), sredovečne dangube, zavide izbeglici iz Bosne, Buretu (Mladen Nelević), jer se snašao i otvorio ćevabdžinicu.

Režija: Miroslav Momčilović

Izvor: http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1343984/Sedam+i+po.html

No comments:

Post a Comment