TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, June 17, 2013

PRETPREMIJERA FILMA TOP JE BIO VREO U KOZARSKOJ DUBICI 22. AVGUSTA

Nadam se da će 22. avgusta u Kozarskoj Dubici biti pretpremijerno prikazan film “Top je bio vreo”. Osnovni razlog zbog kojeg dve godine od završetka snimanja čekamo premijera je nedostatak novca za postprodukciju.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” glumac i producent Tihomir Stanić i dodao da su tokom snimanja filma “Top je bio vreo” morali da savladavaju razne prepreke.

- To je u velikoj meri ugrozilo budžet filma i plan snimanja. Međutim, iskreno se nadam da smo sve prepreke savladali, tako da publici možemo konačno predstaviti dugoočekivani film “Top je bio vreo” - rekao je Stanić i podsjetio da je film nastao po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića, a da režiju potpisuje Slobodan Skerlić.

GLAS: Dokle se stiglo sa pripremama za snimanje filma o Jasenovcu?

STANIĆ: Filmskom produkcijom sam i počeo da se bavim da bih snimio film o Jasenovcu i Diani Budisavljević, koja je na hiljade dece spasla od sigurne smrti u tom monstruoznom logoru. Dosadašnje iskustvo pomoglo mi je da oformim tim koji je u stanju da odgovorno realizuje ovaj značajan projekat i mislim da smo uspeli da napravimo plan snimanja i finansiranja, koji je, uprkos finansijskoj krizi, moguć i ostvariv. O detaljima tog plana moći ćemo da govorimo više tek kada dobijemo definitivnu potvrdu i ugovore sa finansijerima, ali dogovori su u principu napravljeni i postoji velika mogućnost da snimanje počne u julu 2014. godine. Voleo bih da se premijera filma održi 22. aprila 2015. godine, jer se tada navršava 70 godina od proboja preživelih logoraša.

GLAS: Šta je sa filmskim projektom “Granice, kiše”?

STANIĆ: Veliki deo filma je snimljen i izmontiran, a u avgustu će u Trebinju biti snimljene još neke scene. Pošto je reč o koprodukciji Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, morali smo sačekati odluke i sredstva iz svih tih fondova. Bolest i smrt mog brata Bogdana Stanića, koji je bio izvršni producent tog filma, sprečila nas je da sve završimo prošle godine.

GLAS: Da li će Vas publika uskoro moći gledati u nekim novim ulogama?

STANIĆ: Ovih dana nastavljamo snimanje filma “Mali Budo” u režiji Danila Bećkovića. Pojavljujem se u serijama “Vojna akademija” i “Otvorena vrata”, a igram i u svojim starim predstavama. Sa Darom Džokić i Isidorom Minić radim pozorišnu predstavu po tekstu Ivane Dimić. Dobio sam i neke zanimljive ponude za uloge u filmovima koje ne produciramo, ali su sve moje glumačke i životne ambicije podređene realizaciji filma o Jasenovcu.

Opširnije ovde: http://www.glassrpske.com/kultura/film/Stanic-Premijera-Topa-22-avgusta-u-Dubici/lat/122896.html

No comments:

Post a Comment