TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, June 15, 2013

NA REVIJI BLOCKBUSTER ANIMIRANIM MIKRO-TIZEROM NAJAVLJEN PROJEKAT SVI PANTERI SU PINK

„Svi panteri su pink” naziv je filma u nastajanju, a tema ove akcione komedije biće legendarna grupa profesionalnih balkanskih pljačkaša „Pink panter”.

Scenario za film piše Dimitrije Vojnov, po priči Bojana Vuletića, reditelja filma „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem”, a srpski koproducent filma biće Miroslav Mogorović, koji je u okviru svoje producentske kuće „Art i popkorn” realizovao dramu „Ljubav i drugi zločini”, Stefana Arsenijevića.
„Svi panteri su pink” zasnovan je na istinitoj priči o grupi kriminalaca koji su organizovali pljačke širom Evrope. Film će slikati pljačkaše koji već godinama nadmudruju policiju a imaju zajednički cilj – da izvedu poslednju spektakularnu pljačku.

„Svi panteri su pink” biće realizovan u nemačko-špansko-srpskoj koprodukciji, a film će režirati Daniel Kalparsoro, koji je danas boravio u Beogradu, zbog dogovora oko snimanja.

Ovaj španski reditelj, scenarista i producent rođen je u Barseloni, a veći deo svoje karijere radio je za špansku televiziju. Njegovi TV filmovi „Kazna”, „Bes” i „Nevin” naišli su na pozitivne reakcije kritike. Prvi dugometražni film, šokantni „Skok u prazno” snimio je 1995, i osvojio priznanje za najbolji film na festivalu u Bogoti i nagradu evropskog žirija na festivalu u Anžeru u Francuskoj.

Režirao je filmove „Ratnici”, „Nestao”, „Asfalt” i „Osvajač”, a njegovu poslednju akciju „Vatrena trka” srpska publika videla je večeras u Centru „Sava”, od 18.30 sati, u okviru letnje revije hitova „Blokbaster”.

Opširnije ovde:  http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Film-o-balkanskim-Pink-panterima.lt.html

No comments:

Post a Comment