TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, June 27, 2013

MAMAROŠ NA OTVARANJU OVOGODIŠNJEG SOFEST-a

Posle svetske premijere na Filmskom festivalu u Moskvi, film Mamaroš u režiji Momčila Mrdakovića domaću premijeru imaće na otvaranju SOFEST-a.
Film je snimljen u koprodukciji Srbije, Nemačke i Mađarske, a jedan od producenata filma je i čuveni reditelj Fatih Akin. Muziku je komponovao Nikola Piovani, koji je u svojoj dugoj karijeri komponovao muziku za filmove Felinija, Nanija Moretija, braće Taviani, Roberta Benjinija, Dušana Makavejeva, Bigasa Lune i mnogih drugih.

Internacionalnu ekipu glumaca predvode Mira Banjac, Bogdan Diklić, Sergej Trifunović, Bane Vidaković, Anita Mančić, Goran Radaković, Miloš Samolov, Nada Macanković, Vlasta Velisavljević i mnogi drugi.
 
O samom filmu scenarista I reditelj filma Momčilo Mrdaković kaže: ‘’Pokušao sam da ‘Mamaroš’ snimim  kao što su filmovi bili snimani ’70-tih godina XX veka koje veoma volim, što znači da prava priča filma nije toliko bitna kao likovi i sama atmosfera filma. Takođe pokušao sam da napravim glavne likove uglavnom smirenima, miroljubivima i da nisu neljubazni jedni prema drugima, jer sam postao umoran od gledanja svih frenetičnih psihopata kojih je pun današnji film. Neko je rekao ‘cilj umetnosti je da proširi naše saosećanje‘ i u potpunosti se slažem sa tim.‘‘


Film Mamaroš je na programu SOFEST-a u utorak, 2. jula u 21.15, odmah nakon Svečanog otvaranja Festivala

No comments:

Post a Comment