TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, June 25, 2013

USKORO 42. SOFEST

Filmski festival u Sopotu, popularni Sofest, biće održan od 2. do 6. jula i biće, prema rečima organizatora, u znaku "dve Mire" - Mire Banjac koja će otvoriti 42. Sofest i Mire Stupice koja će biti njegov počasni gost, najavljeno je danas na konferenciji za štampu.

 Na otvaranju festivala, posle tradicionalnog defilea autora i glumaca u fijakerima i čezama i plesne predstave "Raskršće", glumica Mira Banjac otvoriće Sofest a njen film "Mamaroš" u režiji Momčila Mrdakovića biće prikazan na otvaranju festivala.

Počasni gost festivala biće Mira Stupica, koja uskoro proslavlja svoj 90. rođendan i čija će dva filma "U mreži" i "Roj" biti prikazana tokom festivala.

Deset srpskih filmova snimljenih između dva Sofesta takmičiće se za deset nagrada festivala: "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Ljubav dolazi kasnije" Hadži-Aleksandra Đurovića, "Ljuljaška" Tamare Drakulić, "Artiljero" Srđana Anđelića, "Država" Jelene Marković, "Krugovi" Srdana Golubovića, "Vir" Bojana Vuka Kosovčevića, "Falsifikator" Gorana Markovića, "S/kidanje" Koste Đorđevića i "Led" Jelene Bajić Jočić.

O nagradama će odlučivati žiri: glumica Dragana Varagić, profesor FDU Filip Feti Dautović i reditelj Miroslav Terzić čiji je film "Ustanička ulica" nagrađen na prošlom Sofestu.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/389911/42-Sofest-od-2-do-6-jula-u-Sopotu

No comments:

Post a Comment