TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, May 22, 2013

U KANU PREDSTAVLJEN I PALIĆKI FESTIVAL

U okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala (15-26. maj), Festival evropskog filma Palić - jedan od najznačajnijih festivala u našem regionu - priredio je 20. maja na samoj rivijeri veoma posećen koktel pod nazivom Love Palić

U okviru ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala (15-26. maj), Festival evropskog filma Palić - jedan od najznačajnijih festivala u našem regionu - priredio je 20. maja na samoj rivijeri veoma posećen koktel pod nazivom Love Palić.

Na prijemu u Kanu, koji su zajednički organizovali Festival evropskog filma Palić i Filmski centar Srbije u paviljonu Jugoistočne Evrope, okupilo se oko 300 zvanica, između ostalih i predstavnici svih filmskih centara iz Evrope.

Prijem koji svake godine na Kanskom filmskom festivalu organizuje Festival evropskog filma Palić omiljeno je mesto okupljanja mnogih evropskih i domaćih filmadžija koji se uvek dobro zabavljaju, ali i uspostavljaju nove kontakte koji često rezultiraju zanimljivim projektima.


Ovogodišnji 20. Festival evropskog filma Palić održaće se od 13. do 19. jula 2013. godine na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici.

Jubilej će biti obeležen nizom programa, uključujući selekciju Palićki pobednici, monografiju povodom 20 godina Festivala, izložbe, debate i najviše gostiju do sada iz cele Evrope.

Najbolje evropske filmove u Glavnom takmičarskom programu i ove godine gledaćete na nestvarnoj Letnjoj pozornici, koja se nalazi u centru rustičnog parka kraj Palićkog jezera i važi za jedan od najlepših bioskopa na otvorenom u celoj Srbiji.

Izvor: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/383817/Festival-evropskog-filma-Palic-predstavljen-u-Kanu

No comments:

Post a Comment