TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, May 21, 2013

PIERCE BROSNAN POČEO DA SNIMA FILM U HERCEG NOVOM

UZ spektakularan doček, gromoglasnu muziku i razvijene zastave u Herceg Novi stiže američki diplomata. Na njega je pokušan atentat...

To je scena iz akcionog trilera holivudsko-srpske produkcije „Novembarski čovek“, koja je u utorak od ranih jutarnjih sati snimana na glavnom gradskom trgu uz više od 100 statista i popularnog Pirsa Brosnana, jednog od čuvenijih među filmskim tajnim agentima 007.

U priču zbog koje je glavni hercegnovski trg dobio izgled filmskog studija pod otvorenim nebom lako su „ušli“ čak i radnici „strogog“ obezbeđenja, koji su prolaznike upozoravali da paze da ne uđu u kadar i kada nije trajalo snimanje. Brosnan je, kažu glumci-statisti, mnogo opušteniji od njih i veoma srdačan. S obzirom na to da je cela ekipa bila „na nogama“ do jedan posle podne i po jakom suncu, holivudska zvezda ih je hrabrila, savetovala, i sam strpljivo i profesionalno „trpeo“ šminkanje. U pauzama, zaštićen od radoznalih pogleda (posebno njihovih foto-aparata), mirno je pijuckao kafu na terasi obližnjeg kafića.

Snimanje će, nakon Petrovca i Perasta, prema nezvaničnim najavama, i u sredu će biti nastavljeno u Herceg Novom. Potom u Beogradu. Režiju filma potpisuje Rodžer Donaldson, a u glumačkoj ekipi su i Olga Kirilenko i Dominik Kuper.

Stariji Novljani setili su se da je uz mnogo manje pompe, a na istoj lokaciji, svojevremeno snimao Živko Nikolić kadrove serije „Oriđinali“.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:434931-Herceg-Novi-Pirs-Brosnan-poceo-da-snima-film

No comments:

Post a Comment