TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, May 14, 2013

NOVI KADROVI i PROMOCIJA NOVOG ROMANA BRANKA DIMITRIJEVIĆA

Promocija novog romana Branka Dimitrijevića biće održana u sredu,15. maja, u Maloj sali Studentskog kulturnog centra Beograda, sa početkom u 19 časova.

Zahvaljujući romanima Oktobarfest (po kome je Dragan Kresoja snimio istoimeni film) i Nećemo o politici, Branko Dimitrijević je sredinom 80-ih stekao kultni status među poklonicima lepe književnosti. Dimitrijević je, pored romana, napisao i više drama od kojih se trenutno izvode Čekaonica, Godo na usijanom limenom krovu i Ljubavni jadi Vudijia Alena.

Njegov najnoviji roman, Osveta malog princa, svojevrsna je pobuna protiv sveta patokratije i vladavine patoloških ličnosti. Ovaj roman sadrži i elemente trilera, opisuje potragu za tajanstvenim Malim Princom kome je cilj uništavanje ove i ovakve civilizacije, da bi se na njenim temeljima podigla nova i bolja. U tom traganju ide se od nestajućih klasičnih beogradskih kafana do poznatih i manje poznatih mesta na američkom kontinentu...

 Na promociji će govoriti Milan Vlajčić, Dubravka - Duca Marković, Novi kadar Đorđe Bajić, urednik Nikola Petaković i autor.

Izvor: http://www.popboks.com/article/29509

No comments:

Post a Comment