TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, May 14, 2013

CINEMA CITY CAMPUS - OTVOREN KONKURS ZA UP TO 10000 BUCKS I RADIONICE

Festival Cinema City, koji se održava od 26. avgusta do 1. septembra 2013. u Novom Sadu, u ponedeljak 13. maja zvanično otvara konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks“. Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. Konkurs će biti otvoren do 1. juna, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/upto10000/.

Selekcija „Up to 10 000 bucks“ predstavlja jednu od najatraktivnijih selekcija festivala Cinema City koja uz brojnu publiku, svake godine otkriva nove talente i pruža im šansu za afirmisanje u filmskoj umetnosti. Selektorka programa je Maja Miloš, rediteljka filma „Klip“, koji je na prošlogodišnjem Cinema City festivalu osvojio Grand Prix za najbolji domaći film. Filmovi koji se prijavljuju za konkurs potrebno je da nisu snimljeni pre 2011. godine, a sve vrste i žanrovi filmova - kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli.

„Up to 10 000 bucks“ selekcija predstavila je autore i filmove iz Srbije, Italije, Hrvatske Španije, Mađarske, Holandije, Izraela, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda i mnogih drugih. Nagradu IBIS za najbolji film prošle godine osvojio je Srđan Keča za film „Mirage“ i time po tradiciji festivala postao član žirija za 2013.

U okviru Cinema City Campus programa posvećenog mladim filmskim profesionalcima i studentima, mladi talenti moći će takođe i da se prijave na Cinema City Campus radionice i na taj način učestvuju na odličnim masterklasovima, usvoje najnovija teorijska i praktična saznanja i veštine u oblasti filma.
Na radionici Fresh Danube Films podržanoj od strane European Cultural Foundation dvadeset studenata i mladih filmskih autora iz zemalja Dunavskog regiona imaće priliku da steknu teorijska i praktična znanja od nekih od najpriznatijih filmskih autora pomenutog regiona.

Na radionici Film it LouD podržanoj od strane IPA prekograničnog programa Hrvatska - Srbija, sufinansiranog od strane EU, koju će održati eminentni evropski predavači, učestvovaće dvadeset odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske, koji će potom imati priliku da učestvuju na zajedničkom stvaranju dokumentarnog filma.

Više ovde: http://www.cinemacity.org/otvoreni-konkursi-za-up-to-10000-bucks-radionice-u-okviru-cinema-city-campus-programa.1383.htm

No comments:

Post a Comment