TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, May 22, 2013

FILMSKI PROJEKAT PO SCENARIJU NOVOG KADRA DIMITRIJA VOJNOVA PREDSTAVLJEN U KANU

Filmski projekat "Svi panteri su pink" za koji je scenario napisao Dimitrije Vojnov, po priči Bojana Vuletića inspirisanoj istinitim dogadjajima, predstavljen je na festivalu u Kanu, saopštio je Centar za filmsku umetnost "Art and Popcorn".

Akciona komedija inspirisana istinitom pričom o bandi pljačkaša "Pink Panter" predstavljena je u okviru CRC sastanaka (Capital Region Coproduction meetings), koji su posvećeni visokobudžetnim filmovima čija se radnja odvija u dve ili više evropskih prestonica - Madridu, Rimu, Parizu ili Berlinu.

Producenti su Miroslav Mogorović iz Beograda, Huan Gordon iz Madrida i Titus Krejenberg iz Berlina, koji je ove godine producirao i film "Heli" Amata Eskalantea u glavnom programu kanskog festivala.

Oni su na festivalu u Kanu posvećeni pronalaženju stranih finansijera, uvereni da će film "Svi panteri su pink" privući ne samo glumačke, već i zvezde iz svih kreativnih oblasti.

Nakon Kana, projekat će biti predstavljen i na koprodukcionom marketu "Paris Projects", početkom jula.

Posle prvog i vrlo uspešnog predstavljanja na marketu u Les Arku u Francuskoj, filmski projekat "All the Panthers Are Pink" početkom maja dobio je pomoć Fonda za razvoj filmskih projekata Zapadne Rajne i Vestfalije u Nemačkoj.

Izvor: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=05&dd=22&nav_id=716255

No comments:

Post a Comment