TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, April 30, 2013

VEČERAS SVEČANO ZATVARANJE BELDOCS-a

Film "Zemlja trubača" zatvoriće ovogodišnji Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS, večeras u 21 čas, u Domu omladine. Nakon projekcije filma publika će biti u prilici da razgovara sa Adamom Pogofim, koji je jedan od scenarista filma.

Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOSC 2013. održan je od 26. do 30. aprila u Beogradu. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, filmovi su prikazani u sali Doma omladine, Dvorani kulturnog centra, Domu kulture Studentski Grad i bioskopu Fontana. Istovremeno, program je realizovan u Kulturnom centru Novog Sada.

Ovogodišnji program podeljen je u četiri katergorije: srpski takmičarski filmovi, srpska panorama, međunarodni program i muzički dokumentarci. Posebno su izdvojeni revijalni program kao i retrospektiva filmova Krisa Markera.

U okviru srpskog takmičarskog programa, bilo je prikazano 10 filmova: „Jugoslavija – kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo“, u režiji Marte Popivode, „Drugi susret“, Željka Mirkovića, „Anplagd“, Mladena Kovačevića, „Kosma“, Sonje Blagojević, „Albertov put“, Predraga Bambića, „Prag i srpski slikari“, Nenada Ognjenovića, „Dragan Wende“, u režiji Dragana Von Petrovica, Lene Miler i ko-reditelja Vuka Maksimoviča, i film „Arie“ u režiji Branka Lazića.

No comments:

Post a Comment