TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, April 16, 2013

PROJEKCIJA LEDA ZA ČLANOVE SANU

Film Led biće prikazan članovima Srpske akademije nauka i umetnosti i učesnicima velikog naučnog skupa koji se 17. i 18. aprila održava u SANU pod naslovom „Perspektive srpskog sela", najavila je producentska kuća „Kontrast studios".

Ostvarenje mlade rediteljke Jelene Bajić-Jočić nastalo je prema scenariju Radoša Bajića, a na temeljima istoimene monodrame iz 1976. godine i već je bio prikazivan u bioskopima i na prvom programu RTS-a.

Osim učešća na predstojećim domaćim filmskim smotrama, producent „Kontrast studios" je u pregovorima sa mnogim festivalima u svetu koji su pokazali interes da Led prikažu u okviru svojih zvaničnih selekcija.

Poetična priča o propadanju srpskog sela, u produkciji kuće „Kontrast studios" i RTS-a, uvrštena je u zvaničnu selekciju festivala „Zlatni vitez" koji se u drugoj polovini maja održava u Rusiji.

U saopštenju producenta navodi se i da je Led na spisku naslova predviđenih za prikazivanje na jednom prestižnom evropskom filmskom festivalu A kategorije, čije ime, zbog propozicija i pre zvanične potvrde organizatora manifestacije, producentska kuća nije u mogućnosti da otkrije.

Izvor: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1306096/„Led“+u+SANU.html

No comments:

Post a Comment