TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, April 18, 2013

PRINCEZA OLIVERA STIGLA U BEOGRAD

Monografija „Princeza Olivera, zaboravljena srpska knjeginja", osnova je za dokumentarac sa igranim rekonstrukcijama Put ružama posut.

metnički projekat koji će uz igrane delove, koji se snimaju na autentičnim lokacijama, činiti i arhivska građa, umetnički predmeti, odlomci iz dokumentarnih i igranih filmova, trebalo bi da rasvetli deo srpske srednjevekovne istorije.

Posle Smedereva, u Beogradu je nastavljeno snimanje, a tim predvođen rediteljem Markom Novakovićem, okupio je Fond „Princeza Olivera".

„Priča se priča iz vizure naratora, ali ne samo iz te vizure, nego pokušavamo da ubacimo jedan poetski element i da pokušamo da sagledamo kako bi princeza Olivera pričala danas da je tu među nama. Zapravo kako bi ona ispričala tu priču", objasnio je reditelj Marko Novaković.

Princezu Oliveru u starijim i mlađim danima igraju Vesna Stanojević i Aleksandra Manasijević, knjeginju Milicu Tanja Bošković, a Bajazita Prvog Ivan Jevtović.

„Zapitala sam se koja je to sila učinila da srpski narod zaboravi sva ta čuda, koja su se tada desila i način kako je spaseno srpstvo", rekla je Tanja Bošković.

Više ovde: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1307472/„Princeza+Olivera“+stigla+u+Beograd.html

No comments:

Post a Comment