TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, April 23, 2013

NATAŠA TAPUŠKOVIĆ: U JAPANU ME ZNAJU PO KUSTURICI

Ono što je Bata Živojinović u Kini, uskoro bi u Japanu mogla da postane Nataša Tapušković! Pre nekoliko dana na tamošnjoj pijaci prišao joj je prodavac banana koji ju je prepoznao iz Kusturičinog filma „Život je čudo“.

- To je stvarno bilo pravo čudo - priča Nataša, koja igra opersku pevačicu u južnokorejskom filmu „The Tenor - Lirico Spinto“, čije je snimanje, nakon Beograda i Južne Koreje, nastavljeno u Japanu.

- Bili smo u malom mestu, poput našeg Mladenovca, i prolazili smo pijacom. U obližnjem baru je bend sačinjen od mladih Japanaca svirao irsku muziku. Zastali smo da ih slušamo kada nam je prišao prodavac banana i mojoj menadžerki objasnio da me zna iz Kusturičinog filma „u kojem postoje leteći kreveti“. On je veliki ljubitelj Emirovih filmova i sve ih je gledao. To je stvarno bilo čudo jer su Japanci prilično zatvoreni i nemaju mnogo dodira sa savremenom evropskom kulturom - priča Nataša, koju je i reditelj Sang Man Kim angažovao upravo zbog toga što je bio oduševljen njenom glumom u Kusturičinom filmu.

Više ovde: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/379129/Natasa-Tapuskovic-U-Japanu-me-znaju-zbog-Kusturice

No comments:

Post a Comment