TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, April 25, 2013

MARKOVIĆ: AJDAČIĆ JE HULJA!

Reditelj Goran Marković izjavio je za dnevni list Blic da je Živorad Ajdačić hulja i da nikada u svom životu nije čuo za “bilo šta iz opusa ovog menadžera producenta‚ a još manje to video“. Ova reakcija usledla je nakon što je Ajdačić, član brojnih komisija i upravnih odobra u kulturi, napravio spisak filmova koji prema njegovom mišljenju skrnave srpsku kulturu, a u koji je uvrstio i Markovićevu Turneju


Goran Marković kaže za Blic da je za ime Živorada Ajdačića odavno čuo „ali nije imao jasnu predstavu čime se ta osoba bavi”: 

Znao sam da je godinama na čelu izvesne Kulturno-prosvetne zajednice, ma šta ona predstavljala, i da je u vrhu SPS još od Miloševićevog vremena. Kada je u Politici objavljen njegov spisak izdajnika u kinematografiji, otišao sam na internet da utvrdim ko je uopšte taj čovek. Na sajtu Karić fondacije piše da je „Živorad - Žika Ajdačić posvećen umetnosti i kulturi na najrazličitije načine: kao stvaralac, ali i kao, reklo bi se modernim jezikom - menadžer, producent“. Dalje piše da je „režirao, pisao, producirao na stotine muzičko-scenskih projekata, od Dragačevskog sabora trubača sve do radio-emisija u Ohridu.

Više pročitajte ovde.

No comments:

Post a Comment