TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, April 29, 2013

DRUGI SUSRET MOGUĆI KANDIDAT ZA OSKARA

Dokumentarni film "Drugi susret" koji govori o sudbini dvojice vojnika - raketaša Vojske Savezne Republike Jugoslavije i američkog pilota tokom rata 1999. godine, izabran je za "Kvod sinema" Oskar paket (Quad cinema Oscar package) i imaće svoje biskopsko prikazivanje u Njujorku i Los Anđelesu tokom maja.
Time je ispunjen jedan od uslova da se film kvalifikuje za nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2014 godine.

Film Željka Mirkovića imao je svoju beogradsku i vašingtonsku premijeru na jesen prošle godine, a sada će biti prikazan i u drugim američkim gradovima, u Njujorku od 10. do 16. maja i Los Anđelesu od 17. do 23. maja.

Film u emotivnoj, ali nepretencioznoj priči govori o NATO bombardovanju 1999. godine i prati sudbinu dvojice vojnika, koji su tada bili na sukobljenim stranama. U martu te godine, pripadnik RV i PVO VJ Zoltan Dani oborio je "nevidljivi" F117 u kome je bilo američki pilot Dejl Zelko.

Više ovde:  http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/380315/Film-o-vojniku-SRJ-i-pilotu-SAD-Drugi-susret-moguci-kandidat-za-Oskara

No comments:

Post a Comment