TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, April 11, 2013

DARKO BAJIĆ O PERSPEKTIVAMA AVALA FILMA

Predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS) Darko Bajić izjavio je Tanjugu da posle u četvrtak održanog sastanka predstavnika filmske umetnosti i Agencije za privatizaciju o sudbini "Avala filma" ima utisak da je moguće ponovno stvaranje tehničke baze naše kinematografije.

"Dogovor je da do leta postavimo sve konkretne predloge na sto, da nastavimo pregovore i da nađemo trajno rešenje za funkcionisanje Avala filma", rekao je Bajić.

Nekada najveći studio u Srbiji i na Balkanu sada je u stečaju. Tim povodom sastali su predstavnici Agencije za privatizaciju, Ministarstva kulture i informisanja i filmskih instutucija.

"Mislim da smo došli do dogovora da krenemo u razrešavanje ovog decenijskog problema Avala filma i to u pravcu ponovnog stvaranja tehničke baze srpske kinematografije", rekao je Bajić.

On je objasnio da je tehnička baza veoma važna "jer veliki novac odlazi preko granice za postprodukciju srpskih filmova u stranim laboratorijama, a mi imamo kadar, svoje tehnološke snage unutar Srbije".

"Izuzetno mesto za to je upravo Avala film, koji bi svojim prostorima omogućio da se ponovo uspostavi tehnička baza Srbije", istakao je Bajić.

Više ovde: http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:428934-Darko-Bajic-Ima-nade-za-quotAvala-filmquot

No comments:

Post a Comment