TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, March 12, 2013

SAOPŠTENJE I POZIV FILMSKOG CENTRA SRBIJE

Filmski centar Srbije je danas objavio sledeće saopštenje:

Poštovane kolege,

zahvaljujemo se svima koji su danas brojnim prisustvom i aktivnim učešćem u javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, ukazali na ozbiljnost trenutka u kojem se nalazi kinematorafija u Srbiji, njen nezavidan finansijski i zakonski položaj, što je odraz aktuelnog odnosa države prema kulturi.

Današnja javna rasprava u Privrednoj komori, potvrdila je neophodnost da bude pronadjeno rešenje za sufinansiranje delatnosti kinematografije, kao kulturnog i privrednog potencijala naše zemlje.

Ulaganje u kinematografsku proizvodnju i korišćenje audiovizuelnih proizvoda ne treba posmatrati samo kroz finansijske parametre, već i kao odraz obaveza i odgovornosti koje ima Republika Srbija u odnosu na ostvarivanje i obavljanje opšteg intersa u kulturi.

U tom smislu, pozivamo vas da u četvrtak, 14. marta u 12 sati u Filmskom centru Srbije, Zagrebačka 9, 3. sprat uzmete učešća u definisanju akcija koje treba da preduzmemo da bismo došli do konstruktivnog i svrsishodnog rešenja.

Izvor: http://fcs.rs/generic.php?page=vest&id=1625

No comments:

Post a Comment