TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, March 28, 2013

PODSEĆANJE: PREMIJERA FILMA KOSMA

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma Sonje Blagojević biće održana u Saca centru, u petak, 29.3.2013. godine. Projekcija počinje u 20:00h.

Mlada rediteljka Sonja Blagojević, čiji će dugometražni dokumentarac Kosma biti premijerno prikazan sutra uveče u Sava centru, izjavila je Tanjugu da je tema tog filma mreža pet radio stanica - Kosovska medijska asocijacija (Kosma) "koja svojim zvukom povezuje izolovane srpske sredine na Kosovu i Metohiji".

Posle izuzetno angažovanog i neobičnog dokumentarca Moj drug Srbija, rediteljka Sonja Blagojević i producenti Svetlana i Zoran Popović predstavljaju najhrabriji i najsveobuhvatniji dokumentarni film snimljen o onome o čemu se retko govori kada se priča o Kosovu – o životu izvan okvira vesti i politike.

Dokumentarni film o onome o čemu se retko govori kada se priča o Kosovu – o životu izvan okvira vesti i politike. Život pretvoren u zvuke FM frekvencija, sagledan ušima radija kroz glasove onih koji su bez glasa i postojanja u zvaničnim medijima. U rasponu od jednostavne svakodnevice do fantastičnih prizora žive tradicije koja ponire iz najdubljih i najlepših slojeva vremena, prostora i ljudskog iskustva. Kosma je živa freska sudara lirskog sa epskim i dramatičnim, obojena jedinstvenom mešavinom sumornog sivila i gorućim bojama prizora zadivljujuće lepote.



No comments:

Post a Comment