TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, March 15, 2013

NAGRADA ZA CRNU ZORICU U SAN HOZEU


Dugometražni igrani film "Crna Zorica" reditelja Radoslava Pavkovića i Hristine Hadžiharalabus dobio je nagradu "Global Vision Award" za najbolji inostrani film na tek festivalu "CineQuest" u San Hozeu (Kalifornija).

Film je imao tri projekcije, kao i projekciju na bis, a publika je film toplo pozdravila i dugo se zadržala u razgovoru sa autorima, saopštio je beogradski producent "Super Films Int".

"Crna Zorica" je bila i favorit kritike na američkom festivalu. Popularni bloger Fil Kastor je pisao o tom filmu kao o jednom od najduhovitijih i o "humoru apsurda koji je zavoleo u trenutku". Njegov kolega Džejson Viner je posle trećeg dana proglasio "Crnu Zoricu" favoritom festivala. "Sinekvest" je prikazao više od 200 filmova iz celog sveta. Neki od uglednih gostiju ovog festivala bili su nobelovac Salman Ruždi, glumac Harison Ford, pisac Čak Palenik...

Priznanje u San Hozeu je treća nagrada ove godine za film "Crna Zorica", koji nastavlja festivalski život u Americi na festivalu u Feniksu (Arizona) sledećeg meseca.

No comments:

Post a Comment