TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, March 15, 2013

ISPOVEST STANE KATIĆ: OD SRPSKE IZBEGLICE IZ HRVATSKE DO...

Američka glumica srpskog porekla Stana Katić otkrila je u ispovesti listu "Njujork post" kako joj je odrastanje u Kanadi, u porodici srpskih izbeglica iz Hrvatske, pomoglo da izgradi karijeru u Holivudu i postane kompletnija ličnost.

Hvaleći glumačke sposobnosti lepe Srpkinje, "Njujork post" piše i da je ona u ulozi detektivke Kejt Beket u popularnoj seriji "Kesl" (The Castle) postigla ono za šta su glumice ranije morale da se bore - poštovanje muških kolega.

- Tvorac serije Endrju Marlou veruje da je svet spreman za moju generaciju žena, na način na koji to nije bio slučaj s našim majkama. Ne kažem da se žene i danas ne suočavaju sa seksizmom, ali više se ne postavlja pitanje: "Da li mogu da postanem predsednica?" Sada se kaže: "Naravno, mogu da uradim sve što poželim" - kaže Stana Katić (na engleskom je znaju kao Stanu Katik).

"Njujork post" piše da je to stav koji su joj od početka usadili roditelji, Srbi iz Hrvatske koji su se upoznali na studijama u Londonu pre nego što su se preselili u Hamilton, u Ontariju (Kanada), a kasnije u Auroru, u Ilinoisu (SAD).

Opširnije ovde: http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/372229/Ispovest-Stane-Katic-Od-srpske-izbeglice-iz-Hrvatske-do-zvezde-Holivuda

No comments:

Post a Comment