TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, March 12, 2013

ČEKRK NA PRVOM PROGRAMU RTS-a 17. MARTA U 20:05

Novo ostvarenje Radio-televizije Srbije, antiratna drama "Čekrk", sa Borom Stjepanovićem i Ljubomirom Bandovićem, premijerno na Prvom programu 17. marta u 20:05.

Film ''Čekrk'' je antiratna drama, koja na svojevrstan, tragikomičan, način priča priču o poznatoj, naizgled staromodnoj, ali često prećutkivanoj ljubavi među prijateljima i bližnjima, koja je u ovoj ekranizaciji data u prepoznatljivom nacionalnom obliku.

Glumac Boro Stjepanović, koji u filmu igra bunardžiju Mišulu - oličenje starog mudraca, rekao je, na promociji ovog ostvarenja, da ga za snimanje ovog filma vezuju lepa sećanja i da mu je drago što je igrao ''malog čoveka''.

Njegov kolega i partner u ovom filmu, Ljubomir Bandović, koji tumači šegrta Puju, izjavio je da je ponosan što je dobio ulogu u ovom, kako je rekao, izvanrednom filmu i zahvalio se scenaristi Dušku Premoviću i reditelju Petru Stanojloviću što su ga uključili u ovaj projekat.

Stjepanović i Bandović igraju likove koji su igrom slučaja neupućeni u događaje dok avioni preleću i bombarduju Srbiju. Oni su zaokupljeni maratonskim kopanjem bunara i na podrugljiv, ali duhovit način, otapaju težinu i mizernost sopstvenih života.

Pored bunardžija nesvesnih istorijskog trenutka i jedno valjevsko selo živi gotovo bizarno, mirnodopskom svakodnevicom, dok se zvuk ubojitih eksplozija vremenom približava...

Više ovde: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/16/Kultura/1283292/''Čekrk''%2C+novi+film+na+RTS-u.html

No comments:

Post a Comment