TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, February 23, 2013

TREBA NAM NOVI AVALA FILM

Reditelj Srđan Dragojević smatra da "davno umrli" "Avala film" treba prodati i sagraditi novi po ugledu na slovenački "Viba film" a novac uložiti u druge poslove korisne za film i kulturu.

Dragojević je u autorskom tekstu, objavljenom u današnjoj "Politici", istakao da je stav "da je država dužna da odmah uloži iks miliona evra u obnovu 'Avala filma', jer je to preduzeće od 'nacionalnog interesa', štetan i kontraproduktivan" u svetu i društvu koje je daleko od idealnog.


"Zbog toga što nas, sa pravom, niko iz vlasti neće smatrati razumnim i odgovornim ljudima ako zahtevamo da se u oronule studije i pokradene funduse kostima i rekvizita upumpa novčana injekcija od više miliona evra. Da ne zanemarimo sitnicu da za to nema para, niti će ih biti, barem tokom dve decenije. I onda će nam se desiti ono što nam se dogodilo sa 'Beograd filmom'", ocenio je Dragojević.

"Umesto da budemo odgovorni, odrasli, racionalni ljudi i zahtevamo od vlasti da se spase makar pet ključnih, centralnih bioskopa, desilo nam se da bitanga, uz blagoslov svojih političkih zaštitnika, otkupi svih 16 beogradskih bioskopa i počne da ih prodaje za magacine i hipermarkete", dodao je poznati reditelj.

Opširnije ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=02&dd=23&nav_id=689395


No comments:

Post a Comment