TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, February 20, 2013

TIHOMIR STANIĆ O FILMU FALSIFIKATOR

Za sutrašnji broj Večernjih novosti govori Tihomir Stanić, tumač glavne uloge i producent novog filma Gorana Markovića, koji će premijerno biti prikazan u okviru predstojećeg izdanja beogradskog FEST-a.


U ostvarenju čijom će premijerom 3. marta biti zatvoren Fest, suprugu glavnog junaka igra Branka Katić, a tu su još i Dragan Petrović, Sergej Trifunović, Boris Komnenić, Radko Polič i mnogi drugi.

Stanićev lik, Anđelko, falsifikuje diplome, ali to čini iz dobre namere - da pomogne zemljacima da se zaposle. Zbog toga će završiti u zatvoru sa kriminalcima, ubicama, bombašima... Filmska priča inspirisana je stvarnim događajima iz života Tihomirovog oca, a snimana je velikim delom u Šeškovcima, u Republici Srpskoj, mestu gde su obojica rođeni.

- Moj otac je bio pravi, plemeniti seoski učitelj. Podelio je diplome ljudima i pomogao im da se zaposle, a onda ga je hapsio policajac koji je imao "njegovu" diplomu. U porodici smo uvek bili ponosni na oca - kaže Stanić. - Ljudi svet doživljavaju po sopstvenim osobinama, normama i merilima. I naš junak ljude u zatvoru gleda iz svoje vizure i ne doživljava ih kao najgore pripadnike društva. Pokušava da nađe razlog da ih opravda, da pronađe nešto dobro u njima.

Razgovor u celini možete pročitati ovde:  http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:420765-Tihomir-Stanic-o-filmu-quotFalsifikatorquot

No comments:

Post a Comment