TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, February 13, 2013

SRDAN GOLUBOVIĆ: HEROJSTVO KOJE IMA SMISLA

Deitsche Welle donosi i intervju sa rediteljem Srdanom Golubovićem.

Film „Krugovi“ Srdana Golubovića, koji je nedavno nagrađen specijalnom nagradom žirija na Sandens-festivalu, predstavljen je u okviru Foruma koji slovi za najsmeliju sekcije Berlinala, zbog otvorenosti prema novim trendovima u svetskoj kinematografiji i inovativnim narativnim formama.



DW: Čestitam na sjajnom filmu, ali i na nagradi koju ste osvojili na Sandensu. Šta jedna takva jedna nagrada ili pojavljivanje filma na festivalima kao što su Sandens ili Berlinale konkretno znači za srpsku kinematografiju ili još konkretnije za jednog nepoznatog reditelja iz Srbije?

Srdan Golubović: „Za nas je samo pojavljivanje na velikim festivalima jako važno, a posebno je važno kada film dobije neku veliku nagradu. Mislim da je to za nas važnije nego za reditelje koji dolaze iz nekih većih zemalja. Nagrada kao što je nagrada iz Sandensa nama pomaže da nas primete i da dobijemo pažnju i prostor koji film ne bi dobio bez toga. Mi smo mala kultura i mala kinematografija i nama ta vrsta pomoći puno znači.“

Intervju u celini možete pročitati ovde: http://www.dw.de/herojstvo-koje-ima-smisla/a-16593901


No comments:

Post a Comment