TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, February 28, 2013

PIRATI POMAŽU HBOu


Australijski The Age preneo je izjavu Dejvida Petrarke koji je redovni reditelj najambicioznijih HBO serija kao što su "Prava krv", "Carstvo poroka" i "Igra prestola" datu na festivalu u Pertu.
Na temu podatka da je serija "Igra prestola" na globalnom nivou najviše ilegalno preuzimana u toku prošle godine, on je rekao da to nema nikakav uticaj i da serije samo profitiraju na osnovu interesovanja koje se generiše u publici. On smatra da je interesovanje za serije presudno za njihov opstanak naročito jer HBO ima 26 miliona pretplatnika u SAD i 60 miliona širom sveta tako da već zarađuje dovoljno novca koji mu omogućuju da proizvodi vrhunski program uprkos ilegalanom preuzimanju.
Uprkos pirateriji, druga sezona "Igre prestola" prodata je u 241 000 primeraka prvog dana izlaska na diskovima i VODu i to je najbolja prodaja u jednom danu za sva izdanja koja je HBO do sada imao, i skok od 44% u odnosu na prvu sezonu. Istog dana, HBO je prodao 335 000 pojedinačnih preuzimanja putem legalnog skidanja, što je 112% više u odnosu na prvu sezonu.

1 comment:

  1. "Igra prestola" u jednoj, "Igra tronova" u sledećoj, dajder to ujednačite (pa meknite komentar)

    ReplyDelete