TEKSTOVI NA BLOGU

Thursday, February 28, 2013

HADŽI ALEKSANDAR ĐUROVIĆ: FILM O LJUBAVI I USAMLJENOSTI

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Hadži Aleksandra Đurovića ''Ljubav dolazi kasnije'', koji će imati premijeru 1. marta u 20.30 sati u Dvorani kulturnog centra a sve u okviru 41. Festa, predstavlja ljubavnu dramu baziranu na čistoj emociji u kojoj se prepliću ljubav i usamljenost, istakao je autor.

''Osnovne teme mog filma su ljubav i usamljenost i mislim da su veoma aktuelne za svakog pojedinca'', rekao je Đurović Tanjugu.

''Spremam za ovogodišnji Sajam knjiga jednu zbirku kratkih priča i odatle sam izvukao tri priče koje su povezane u jednu celinu'', objasnio je on.

Đurović je istakao da u tim pričama likovi pokušavaju tokom jedne noći da reše emotivne probleme i nerešene stvari iz prošlosti, objasnivši da to donekle ima veze i sa jednim periodom njegovog emotivnog života.

Prema njegovim rečima film je nastao spontano.

''Imao sam ideju da napravim kratki film još prošle godine, pisao sam te priče i želeo sam da jednu od njih pretvorim u film, pa sam razmislio i odlučio da ipak budu tri, koje su povezane u jednu veliku priču i tako je nastala ideja za film'', ispričao je Đurović.

Snimili su, kako kaže, film za sedam noći u julu prošle godine što je ''prilično ozbiljan poduhvat'', jer nije siguran da li je i jedan domaći film snimljen za tako kratko vreme posebno u julu kada su noći kratke.

U ovoj ljubavnoj drami igraju Milica Stefanović, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Goran Jevtić, Jadranka Selec, Aleksandra Đurica, Tanasije Uzunović, Nikola Ivanović.

Ostatak razgovora možete pročitati ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=02&dd=28&nav_id=690830

No comments:

Post a Comment