TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, February 18, 2013

MAJDAK: NAGRADA VAŽNA ZA SRBIJU

Nikola Majdak mlađi, jedan od autora animiranog filma "Rabbitland", koji je osvojio nagradu "Kristalni meved" na 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, u intervju datom agenciji Tanjug ocenio je da je priznanje na tako prestižnoj manifestaciji "jako bitna stvar za autore, ali i kulturu Srbije generalno".


"Samim tim što je film ušao u takmičarski program selekcije 'Generation 14 +' je velika čast za film koji dolazi iz Srbije. Dobiti nagradu na tako prestižnom festivalu je jako bitna stvar za nas kao autore i kulturu Srbije generalno, pogotovo što su filmovi iz tog programa jako kvalitetni, dobro napravljeni i konkurencija je bila jaka", rekao je Majdak Tanjugu.

Majdak je naveo da su imali četiri projekcije, plus prikazivanje nagrađenih filmova, a reakcije su, prema njegovim rečima, bile "fantastične". Uglavnom je bila mlađa publika, ali je bilo ljudi od 7 do 77 godina.

"Jako ih zanima ono što dolazi iz delova sveta koje oni ne poznaju. Mislim da je film dobro prihvaćen. Bilo je mnogo pitanja o inspiraciji, problemima sa demokratijom i normalnim životom u Srbiji, zanimale su ih i kreativne stvari. Drago nam je da smo imali mnogo pitanja, da se film dopao najpre publici, a onda i žiriju", rekao je Majdak.

Razgovor u celini možete pročitati ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=02&dd=18&nav_id=687939

No comments:

Post a Comment