TEKSTOVI NA BLOGU

Saturday, September 6, 2014

tri nagrade za NIČIJE DETE

Debitantski igrani film „Ničije dete“ srpskog reditelja i scenariste Vuka Ršumovića, zasnovan na istinitom događaju, trijumfovao je u programu „Nedelja kritike“ na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
Dobio je tri nagrade za najbolji film – od publike i od dva žirija kritike - Međunarodne federacije filmskih kritičara „Fipresc“ i i Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana „Fedeora“.
Primanje nagrada i izjava Vuka Ršumovića
„Nisam očekivao, zaista. Na početku, pre dolaska ovde smo rekli da nećemo sa očekivanjima da dolazimo, nego ćemo da dođemo samo da uživamo. Ovo je stvarno fantastičan uspeh. Meni je drago, pošto sam ja prvenstveno scenarista, zbog nagrade 'Fedeora' za najbolji scenario, ali mi je mnogo draže zbog nagrade 'Fipresci', prvo, koja je za najbolji film, a drugo, uključuje i širu selekciju, 'Horizonte' i, naravno, naš program. Samim tim, ona je mnogo značajnija, mnogo vrednija, jer je to nagrada za celu ekipu“, izjavio je Ršumović.
„Mislim da publika mnogo neposrednije reaguje na film. Očigledno je Denis, koji igra glavnu ulogu, uspeo da dođe do njihovih srca i da ih emotivno dotakne, dodao je reditelj i scenarista.
Nagrada-b.jpg
Posle srpske premijere na predstojećem Festu i bioskopske distribucije, film Ničije dete biće prikazan na RTS-u, koji je koproducent.

Izvor: RTS

No comments:

Post a Comment