TEKSTOVI NA BLOGU

Friday, May 30, 2014

POGREBNIK NA JUNSKIM FESTIVALIMA

Dokumentarni film Pogrebnik reditelja i scenariste Dragana Nikolića, nastavlja svoj festivalski život junskim projekcijama na Underhillfestu, Crna Gora, kao i na Cinema City, filmskom festivalu u Novom Sadu.

Pogrebnik je prvi domaći dokumentarni film uvršten u Nacionalnu klasu festivala Cinema City, tako da će se "rame uz rame" takmičiti sa najboljim igranim filmovima domaće produkcije.

Svetska premijera Pogrebnika bila je na prestižnom IDFA 2013 festivalu u Amsterdamu, a nacionalna na Beldocsu 2014, gde je Pogrebnik proglašen od strane stručnog žirija za najbolji srpski dokumentarni film.

Pogrebnik je film o bračnom paru gastarbajtera povratnika koji dolaze u Srbiju da bi se zaposlili u porodničnom pogrebnom preduzeću kao druga generacija pogrebnika. Film o tome kako živimo i radimo za željenu budućnost, dok nam životi prolaze.

Producent filma Pogrebnik je Prababa produkcija iz Beograda u koprodukciji sa nemačkom nacionalnom televizijom ZDF, u saradnji sa ARTE, i uz učešće finske nacionalne televizije YLE, norveške nacionalne televizije NRK i slovenačke nacinalne televizije RTV SLO.

Film je realizovan uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije.

No comments:

Post a Comment