TEKSTOVI NA BLOGU

Sunday, March 23, 2014

RADIONICA U DOMU OMLADINE



Filmska radionica Da li ste danas snimili film? biće održana u Domu omladine Beograda od 12. aprila do 14. juna u sklopu besplatnih obrazovnih programa.

Radionica će se održavati subotom od 18 do 20 časova. Broj učesnika je ograničen, do 10 polaznika, a namenjena je mladima uzrasta od 15 do 30 godina. Učešće u radionici je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org do 28. marta.

Prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma u kome će zainteresovani kandidat obrazložiti zašto se prijavljuje, odnosno zašto bi voleo da bude deo ove radionice. 

Mentori će izbor izvršiti na osnovu pokazane zainteresovanosti polaznika za rad i mentorske procene o tome koji su kandidati spremni da posle pitanja Da li ste danas snimili film? pokažu svoje novo filmsko delo.

Polaznici će uz teorijsku i praktičnu pomoć stručnih mentora, dobiti priliku da zakorače u svet mikrobudžetnog filma.

Cilj radionice je da polaznicima olakša korišćenje filmske tehnologije i omogući upoznavanje sa finesama jezika pokretnih slika. Glavni zadatak mentora biće da polaznike podstaknu na pisanje scenarija i snimanje dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Oni će ih upoznavati sa svakom fazom rada na filmu, pratiće dinamiku realizacije faza.

Mentori su filmski stvaraoci Milutin Petrović i Saša Radojević, a specijalni gosti biće naši mladi filmski reditelji, koji će polaznicima objasniti metodologiju svog rada.

No comments:

Post a Comment