TEKSTOVI NA BLOGU

Monday, January 27, 2014

PORED MENE novi film Stevana Filipovića









Distributerska kuća Tuck najavljuje novi film Stevana Filipovića "Pored mene". Filipović je stekao kultni status sa svoja prva dva filma, "Šejtanovim ratnikom" i "Šišanjem".
 
Pored mene, treći film Stevana Filipovića, je priča o odnosima grupe gimnazijalaca koji ostaju zaključani jednu noć u školi, lišeni mobilnih telefona i interneta, i po prvi put upućeni da vide osobe pored sebe drugim očima, skidajući sloj po sloj predrasuda sa kojima su živeli i rasli. Tema je i generacijski jaz između njih i njihove profesorke istorije Olivere (Hristina Popović), koja na sve načine pokušava da im se približi i uspostavi nekakvu komunikaciju sa ''otpisanom '' generacijom.

Pored priče o generacijskim razlikama i o metodima edukacije, film se prvenstveno bavi digitalizacijom komunikacije među mladima, i njenim posledicama. Bavi se i nasiljem u školama (fizičkim, verbalnim, digitalnim...) i problemima diskriminacije među mladima, kao i temama empatije, ljubavi i bliskosti.

Na konferenciji će ekskluzivno biti predstavljen prvi teaser trailer, a o filmu će govoriti glavni glumci Hristina Popović, Mirjana Karanović i Dragan Mićanović, kao i mladi glumci, reditelj i scenarista Stevan Filipović,  i ostali  autori.

Film Pored mene realizuje produkcijska kuće Hypnopolis, kojoj je ovo takođe  treći dugometražni igrani film. Distributer filma je distributerska kuća Mirius Tuck. Film je rađen u saradnji sa Akademijom umentosti u Beogradu i Omladinskom organizacijom Centar E8.

Izvor: Tuck

No comments:

Post a Comment