TEKSTOVI NA BLOGU

Wednesday, December 25, 2013

FILM IN SERBIA - MAČ OSVETE

U BOJČINSKOJ šumi, u Surčinu, završeno je snimanje filma "Mač osvete", produkcijske kuće "Vertigo films" iz Velike Britanije. Ekipa je u Srbiji imala 30 snimajućih dana tokom novembra i decembra, a osim ove lokacije snimalo se i na Kalemegdanu, u Deliblatskoj peščari i Pančevu.

Radnja ove uzbudljive epske avanture govori o normanskom princu koji želi da se osveti stricu, vojvodi Durantu, za očevo ubistvo. Okupivši oko sebe lojalne vojnike, princ kreće u borbu za presto. Strani deo ekipe predvođen je rediteljem Džimom Vidonom i glumcima Edom Skrejnom, Stanlijem Veberom i Edvardom Akroutom. Domaće "pojačanje" čini mladi glumac Aleksandar Radojičić, ali i scenografi, kostimografi, kaskaderi i mnogi članovi tehničke ekipe.

- Strane filmadžije ocenile su da je Srbija izuzetno povoljno filmsko tržište, ali da joj nedostaju "podsticaji", odnosno, povraćaj dela uloženih sredstava, koji su, inače, regulisani Zakonom o kinematografiji, ali se ne primenjuju - navodi se u saopštenju Srpske filmske asocijacije.

Izvor: Novosti

No comments:

Post a Comment