TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, December 3, 2013

FCS traži jake ličnosti



B92 javlja o doživljajima sa današnje javne sednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije:




Na konkurs su se javila trojica kandidata koja su ispunjavala formalne uslove. Svoje programe rada pred članovima UO, zaposlenima u FCS-u i novinarima izložili su reditelj i producent Gordan Matić i reditelj i producent Marko Popović, dok je Milan Lučić, trenutni v.d direktora FCS-a, ovih dana povukao kandidaturu i dao ostavku na mesto v.d. direktora.

O programima dvojice kandidata prvo su se u anonimnoj anketi izjasnili zaposleni u FCS. Svi listići su bili precrtani, što je UO ocenio kao jasnu poruku da kolektiv nije zadovoljan ponuđenim programima.

U javnom glasanju osam članova UO dva glasa je dobio Popović, a šestoro se izjasnilo da se ne izabere ni jedan kandidat, uz isticanje da je reč o kvalitetnim filmskim autorima i poslenicima na koje FCS računa u budućoj saradnji, ali da se za mesto direktora traži neka jača ličnost.

Ova odluka biće dostavljena Ministarstvu kulture Srbije, od kojeg UO traži da u što skorijem roku postavi novog vršioca dužnosti i to iz reda zaposlenih, samo kao prelazno rešenje do novog konkursa.

Izvor: B92

No comments:

Post a Comment