TEKSTOVI NA BLOGU

Tuesday, November 12, 2013

USPEH PROJEKTA TESLA & THE LAMPLIGHTER NA KICKSTARTER-u

Film "Tesla & The Lamplighter", animirano ostvarenje koje potpisuje tim autora iz Srbije, na sajtu "Kickstarter" prikupio je novčanu podršku ljudi iz celog sveta, znatno veću nego što je očekivano.

zrada kratkometražnog animiranog ostvarenja nije nimalo jednostavna, pa su Branislav Brkić i njegovi saradnici odlučili da okušaju sreću na “Kickstarteru”, sajtu putem kog zainteresovani mogu novčano da podrže projekte u koje veruju.

“Mnogi nezavisni umetnici danas na taj način dolaze do sredstva, tako da to nije neka tajna. Jedino što nije tako lako ostavariva kao što izgleda, naročito za nekog iz naših krajeva”, navodi Brkić. “Kampanja je pripremana nekih mesec i po, do dva meseca, sa raznim izmenama. Na kraju smo postavili minimalan iznos kao prvi cilj jer nismo znali da li će išta biti od toga. Slični projekti uglavnom postavljaju i po deset puta veće sume kao cilj. Ali pošto je ovo naš prvi pokušaj, išli smo na to da pokrijemo samo osnovni trošak koji će nam koliko – toliko omogućiti da završimo film.”

Međutim, umesto zadatih 6.500 dolara, koliko je bilo potrebno za prvu verziju filma, “Tesla & The Lamplighter” prikupio je trenutno više od 17.000 dolara. Za svakog od donatora priređeni su i simoblični pokloni, u zavisnosti od toga koliki je iznos novca uložen, a sva preostala prikupljena sredstva planiraju da ulože u što viši nivo produkcije filma.

Opširnije ovde: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2013&mm=11&dd=12&nav_id=776509

No comments:

Post a Comment